De Nekkers-geschiedenis in het kort

Voor diegenen, die nu voor het eerst informatie over de Nekkers-familie lezen herhalen we een stuk tekst uit de eerste brief, die in oktober 1997 werd verstuurd.


Hoe begon het in de herfst van 1997: de schrijver van deze brief is Peter Nekkers uit Soest, een nazaat van Anthoni Nekkers (1734-1805). Het onderzoek naar onze stamboom is in 1985 begonnen door Gerrit Jan (kortweg Jan) Nekkers uit Amersfoort, een nazaat van Willem Nekkers (1730-1784), de broer van Anthoni.
Anthoni en Willem zijn twee van de negen kinderen uit het huwelijk van Harmen Nekkers (Neckers) en Berendina Straatman. Harmen is waarschijnlijk de zoon van Pieter (schrijf: Pijter) Neckar, die in 1682 in Zutphen trouwt met Maria Smidts uit Bredevoort. Dit is het punt waarop de geschiedenis van de familie Nekkers / Neckers tot nu toe teruggaat. Er zijn oudere sporen, maar die zijn onvoldoende onderzocht en betrouwbaar.


Wist u dat:

er nu zo'n 2000 familieleden (Nekkers, Neckers en aangetrouwd) in het computerarchief aanwezig zijn? En dat deze Nekkers-en waarschijnlijk allemaal dezelfde voorouder hebben?

dat we nu al 11 generaties bestrijken?

dat er al drie familiedagen zijn gehouden? De eerste twee in de Achterhoek. De laatste in 2008 in de stad Holland (Michigan, USA). Daar waren 35 familieleden bijeen.

dat zij verspreid zijn over ons hele land, met name Arnhem, Hellendoorn, Hengelo (O), Lochem, Nijverdal, Winterswijk en Zutphen. En daarbuiten ook in Canada, Duitsland, AustraliŽ en de Verenigde Staten?

dat de sporen teruggaan naar de Achterhoek, waar Pieter Neckar als soldaat uit de compagnie van de heer Louwerman uit Zutphen trouwt met Maria Smidts?